הרבה מדוורים ובפרט מי שמדוור פרסומים ישירים ולא דרך עטיפה של בלוג אישי מתמודדים עם הנושא של הספאם, זה קורה לכל מי שמנסה שכתובת השולח תהיה כתובת ג'ימייל אבל בהחלט לא רק, מדוורים לגיטימיים רבים מתמודדים עם סיווג ספאם על הדיוורים שלהם מה שמוריד את אחוזי החשיפה וההמרה באחוזים ניכרים מאוד.
אז איך לא להיות ספאמרים ? שני טיפים קצרים וקלים ליישום שיקטינו את הסיכוי לסיווג כספאם, (כמובן למי שאינו ספאמר באמת…)
דבר ראשון יש לנו את מנגנון האנטי ספאם המובנה במערכת הדיוור (ואם אתם לא יודעים על מה מדובר זה הזמן לקרוא את המדריך לשליחת דיוור צעד אחר צעד), השתמשו בו הוא יכול לעזור לכם מאוד בבדיקת נתוני הדיוור שלכם והסיכויי שלו להחשב כספאם במערכות הדואר השונות.
ישנו גם כלי חינמי ויעיל מאוד בשם mail-tester שבודק את הציון ספאם שלכם במערכות הדואר הנפוצות כדאי להשתמש בו ולפעמים אם הציון שלכם נמוך מאוד עדיף להתחיל לדוור מכתובת חדשה מאשר לשפר ולשפר (והדרך ארוכה) את הדיוורים והציון.
כנסו לכאן https://www.mail-tester.com/
תקבלו מסך כזה
שלחו הודעה מכתובת הדוא"ל ממנה אתם מדוורים אל הכתובת האקראית שתקבלו לביצוע הבדיקה.
עד 15 שניות ויש לכם אינדיקציה די מדוייקת לציון שלכם בספקי הדואר השונים.
והטיפ הכי חשוב, שממש חובה לדעת! בסופו של דבר גם אם תשתדלו מאוד לקבל ציון טוב מאת ספקי הדואר מבחינת נתוני הדיוור (כמו שגיאות כתיב, לינקים חשודים, קבצי pdf מצורפים ועוד) אם הנמענים שלכם ידווחו שאתם ספאם, תקבלו ציון גרוע. לכן חשוב מאוד להתאים את הדיוור והתכנים בצורה מקסימלית לנמענים להמנע מקבוצות כלליות גדולות ומנופחות ולהשקיע בתוכן ממוקד ומפולח לתחומי ההתעניינות של הנמענים.
2 תגובות
לא הבנתי מכאן למה אתם לא מאפשרים שהשולח יהיה כתובת Gmail
שלום דוד
המערכת מאפשרת שהשולח יהיה כתובת Gmail
ישנה הודעה המופיעה כשמנסים להזין כתובת Gmail כשולח שזה לא מומלץ היות ומסנני חברות הדוא"ל מזהים הודעות שנשלחו מכתובת Gmail שלא משרתי חברת גוגל פעמים רבות כספאם
לכן ההמלצה היא להשתמש בכתובת דוא"ל של דומיין פרטי