שיווק באימייל בשנת 2025: תובנות, נתונים וטיפים

חשבתם שאימייל זה פאסה? תחשבו שוב. שנת 2024 הייתה שנה מצוינת לאימייל מרקטינג, וכל הסימנים מראים שהערוץ הוותיק הזה רק ממשיך להתחזק​

גם בישראל, עסקים ומותגים מגלים שאימייל עדיין מניב תוצאות מעולות. ב-2025, שיווק במייל חי ובועט יותר מתמיד – עם כמה סטטיסטיקות מפתיעות ותובנות חשובות שאספנו עבורכם, בתוספת טיפים פרקטיים ליישום מידי. הטון העליז והזורם אולי קצת מבלבל אבל – הנתונים מאוד משמעותיים ויכולים להכניס לכם הרבה מאוד כסף. אז בואו נצלול אל תיבת הדואר ונגלה מה חדש.

אימיילים של "חוזר למלאי" – מכונת המרות מסחררת

אם יש לכם חנות איקומרס, אל תזלזלו בכוחה של הודעת “חזר למלאי”. מסתבר שאימיילים אוטומטיים המודיעים ללקוחות שמוצר שהיה חסר חזר למלאי ממירים בקצב מטורף – כ-5.3% מהנמענים האלה מיד מבצעים רכישה​ (לחצו כאן למקור)

זה פשוט לא בר השוואה לקמפיין אימייל שיווקי רגיל. ולפי הבלוג של WPForms אימייל "חוזר למלאי" יכול להמיר פי 87 יותר טוב מאימייל שיווקי סטנדרטי​! זה נתון מטורף שעוקף אפילו אימיילים אוטומטיים פופולריים כמו מיילי נטישת עגלה או מיילי Welcome. במילים אחרות, כשלקוח מבקש התראה על מוצר – הוא מאוד מעוניין, וכשמודיעים לו שהמוצר זמין, הסיכוי למכירה גבוה במיוחד.

מה זה אומר בפועל? אם אתם פועלים בתחום המסחר האלקטרוני, ודאו שיש לכם בדף המוצר של מוצרים שאזלו מהמלאי באופן זמני ואמורים לחזור אפשרות להרשם להתראות "חוזר למלאי" באתר, ושהמיילים הללו נשלחים אוטומטית ועושים את העבודה מהר. כל הודעה כזו היא כסף על הרצפה, אז חבל לפספס.

אוטומציות ואימיילים טריגריים באיקומרס

באופן דומה לאוטומציה של חזרה למלאי, השקיעו באוטומציה של אימיילים טריגריים אחרים כמו מייל ברוכים הבאים, אימייל יום-הולדת, ותזכורות על עגלה נטושה – הנתונים מראים שאוטומציות מהוות 37% מהמכירות באימייל למרות שהן רק 2% מנפח האימיילים הנשלחים​ linkedin.com. לאוטומציה של אימיילים חכמים נדרשת הקמה פעם אחת בלבד והם מכניסים יותר בהרבה פחות מאמץ.

שיעורי פתיחה בירידה – אבל הקלקות דווקא עולות

שיעור פתיחת האימייל (Open Rate) הממוצע נמצא במגמת ירידה מתמשכת. לפי נתוני 2024, שיעור הפתיחה הממוצע across industries ירד לכ-35.6% לעומת ~38% שנה קודם​ (מקור associationsnow.com).

מגמה דומה מדווחים משווקים בכל התחומים​ (מקור linkedin.com) – אנשים בהחלט פותחים קצת פחות אימיילים מבעבר. למה זה קורה? עומס יתר בתיבת המייל (כמה מיילים שיווקיים קיבלתם בסינגלס דיי או ב-ShoppingIL האחרון? בדיוק…), ותיבות נכנסות שעמוסות בהודעות מכל כיוון. גם עדכוני פרטיות – כמו המהלך של Apple לחסום מעקב פתיחות – תורמים לכך שמדד ה-Open Rate כבר לא מהימן כפי שהיה. יש דבר כזה "עייפות אינבוקס" (Inbox Fatigue)​, והקהל נעשה בררן יותר לגבי אילו מיילים הוא טורח לפתוח גם אם הוא לא טורח להסיר את עצמו מרשימת התפוצה.

עם זאת, יש גם חדשות טובות: מי שכן פותח – מקליק יותר. שיעורי ההקלקה (CTR) במגמת עלייה. למשל, בקרב עמותות שנבדקו, שיעור ההקלקה הממוצע עלה מ-2.7% ל-3.7% בשנה האחרונה​ (מקור associationsnow.com) המשמעות היא שהקהל שממשיך לפתוח את המיילים שלכם הוא ככל הנראה הקהל המעוניין והמעורב ביותר, ולכן גם נוטה יותר לבצע פעולה (קליק, רכישה, וכד'). נתון גלובלי נוסף מראה ש-35.63% הוא שיעור הפתיחה הממוצע הכללי, בעוד ה-CTR הממוצע עומד רק על 2.62%​ (מקור learn.g2.com) – פער גדול שמדגיש כמה חשוב לא רק לגרום לאנשים לפתוח, אלא גם לספק תוכן שמניע אותם ללחוץ ולהתקדם הלאה.

מה זה אומר לנו?

1. איכות הרשימה חשובה מהכמות. עדיף פחות נמענים שפותחים ומעורבים, מהרבה נמענים אדישים. כדאי לנקות באופן תקופתי את הרשימות (להסיר נמענים לא פעילים) כדי לשמור על קהל מעוניין ואחוזי פתיחה גבוהים (במערכת דיוור טובה יש אפשרות לפילוחים אוטומטיים שמסירים נמענים לא פעילים וניתן גם להקים אוטומציה שמודיעה ללקוח שבקרוב נסיר אותו).

2. שימו דגש על שורת נושא ותוכן בעלי ערך – כאלו שנותנים סיבה אמיתית לפתוח. אל תשלחו הכל לכולם; פילוח (סגמנטציה) והתאמת התוכן לרצונות של כל קבוצת קהל יגדילו את הסיכוי שכל נמען ימצא משהו רלוונטי וירצה לפתוח ולהקליק​ כשכל מייל מרגיש מותאם אישית ושימושי, העייפות תפחת והמעורבות תעלה.

לא כל התחומים נולדו שווים – הבדלי ביצועים בין ענפים

ביצועי אימייל משתנים מאוד בין תעשיות ותחומים שונים. למשל, בתחום הממשלתי והציבורי מגיעים לממוצע פתיחה גבוה במיוחד (~40% פתיחה בממוצע), בעוד תחומים כמו קמעונאות נמצאים בערך סביב הממוצע הכללי, ותחומים כמו תוכנה ואפליקציות לעיתים מפגרים מעט מאחור​ (מקור mailchimp.com). אפילו בתוך ה-B2B מול B2C יש הבדלים: רשימות B2B קטנות וממוקדות יכולות לראות אחוזי פתיחה מרשימים, בעוד קמעונאות B2C עם קהל עצום עשויה להתמודד עם שחיקה ותשומת לב קצרה יותר.

מה לגבי נתוני דיוור בישראל?

נתוני עומק מקומיים קשה להשיג, אבל סביר להניח שמגמות דומות מתקיימות כאן. חברות eCommerce וקמעונאות ישראליות שולחות אינספור ניוזלטרים ומבצעים (תזכרו כמה מיילים הגיעו לפני חגי תשרי או הבלאק פריידי האחרון), וייתכן שאחוזי הפתיחה אצלן משקפים את הממוצע העולמי. לעומת זאת, סטארטאפים בתחום התוכנה שמדוורים לעיתים קרובות באנגלית לקהל גלובלי אולי רואים אחוזי פתיחה מעט יותר נמוכים, כי הקהל מתפזר גיאוגרפית וזוכה להצפה של מיילים מכל העולם. בשורה התחתונה, הכירו את הבנצ'מרק של הענף שלכם. אם אתם מעל הממוצע בענף – אתם במקום טוב. אם מתחת, זה סימן שהאסטרטגיה דורשת רענון. תמיד השוו תפוחים לתפוחים: משווק בתחום האופנה לא צריך להיבהל אם הוא "רק" ב-25% פתיחה, בעוד משווק בבריאות עם 25% צריך לבדוק מה לא עובד.

היתרון הגדול של אימייל: טרגוט ומדידה ברמה אחרת

עם כל הערוצים הזוהרים (מדיה חברתית, הודעות, טיק-טוק, מה לא), אימייל עדיין מתפקד כערוץ שיווקי מוביל. אחת הסיבות המרכזיות היא היתרונות הייחודיים שלו בטרגוט ומדידה. בשיווק במייל, הרשימה היא שלכם – אתם יכולים לפלח, למקד ולהתאים אישית את המסרים ברזולוציה גבוהה מאוד, וכמעט בלי הגבלות. בנוסף, ניתן למדוד כמעט הכל: פתיחות, הקלקות, המרות, מי התעניין במה, מי עשה פורוורד, ועוד. היכולת הזו לעקוב אחרי כל אינטראקציה ולטרגט במדויק היא מה שמבדיל את האימייל משאר הערוצים​. ברשתות חברתיות, למשל, אתם תלויים באלגוריתם ואין לכם שליטה על מי בדיוק יראה פוסט; באימייל – אתם שולטים ברשימה שלכם, ופייסבוק או לינקדאין לא יכולות "לחנוק" לכם את החשיפה.

המעקב האיכותי מאפשר שיפור תמידי. רואים ששיעור הפתיחה צונח? סימן שצריך לרענן את שורת הנושא או את רשימת הנמענים. שיעור ההקלקה נמוך? אולי התוכן לא מספיק מושך או שהקריאה לפעולה לא ברורה. באימייל, הנתונים בידיים שלכם בזמן אמת, מה שמאפשר אופטימיזציה זריזה. לא מפתיע אם כך, שמשווקים רבים מציינים שהיתרון הגדול ביותר של ערוץ האימייל הוא יכולות הטירגוט והאנליטיקס שלו​.

ואי אפשר לדבר על יתרונות בלי להזכיר את ה-ROI. החזר ההשקעה בשיווק בדוא״ל הוא מהגבוהים בתחום – בערך 36:1 בממוצע! כלומר, על כל דולר שמשקיעים באימייל מרקטינג, מקבלים כ-36 דולר בחזרה​. זה מספר גבוה מאוד שמנצח כמעט כל ערוץ אחר. הסיבה להחזר הגבוה היא בדיוק הטירגוט והמדידה: פחות כסף שמתבזבז על מי שלא רלוונטי, ויותר פגיעה במי שכן, העלות שולית נמוכה מאוד לשליחת עוד אימייל.

לשדרג את הניוזלטר: פרסונליזציה, אימוג'ים ותוכן שובה עין

איך גורמים לאימייל שלכם לבלוט בתוך ערימת המיילים? כאן נכנסים הטאצ'ים הקטנים שמשפרים ביצועים. דבר ראשון, פרסונליזציה. זה לא חדש, אבל זה קריטי, אימייל עם נגיעה אישית – בשם הנמען, בהמלצות מותאמות, או בתוכן שמדבר בדיוק אליו – פשוט עובד יותר טוב. עד כמה יותר טוב? לפי מחקרים, אימיילים מותאמים אישית נפתחים 82% יותר מאשר אימיילים כלליים​ (מקור learn.g2.com). גם פילוח לפי תחומי עניין או היסטוריית רכישה יכול לעשות פלאים בהמרות – דיוורים מפולחים הניבו עד 760% יותר הכנסות בהשוואה לדיוור גורף לכל הרשימה​. אם עד היום הסתפקתם ב"לשים את שם הפרטי בכותרת", הגיע הזמן לחשוב מעבר – להתאים את התוכן עצמו לכל פלח, להמליץ מוצרים רלוונטיים, ואפילו לשלוח בזמן המתאים בהתאם להתנהגות המשתמש.

אימוג'ים וקבצי GIF מונפשים יכולים להוסיף קצת פלפל ולשפר את הביצועים. מחקר של Experian מצא ש-56% מהמותגים שהוסיפו אימוג'י בשורת הנושא ראו עלייה בשיעור הפתיחה.

אימוג'י נכון 😊 בשורת נושא יכול למשוך את העין ולשדר ידידותיות או דחיפות – תלוי בהקשר. גם שימוש מושכל ב-GIF בתוך המייל יכול להגביר מעורבות, למשל להציג מוצר מכל זווית או להוסיף הומור. כמובן, צריך להשתמש בכלים הללו בטעם: יותר מדי אימוג'ים עלולים להיראות זול לא מקצועי או לעורר זיהוי כספאם. השתמשו בהם באיזון כדי לבלוט בלי לאבד את הטון המקצועי. במיוחד לקהל הישראלי, שאוהב הומור וישירוּת, אימוג'י אחד במקום הנכון יכול לגרום למייל שלכם להרגיש כאילו נשלח מחבר, ולא מרובוט שיווקי.

כמה טיפים מהירים לשימוש נכון:

  • בשורת הנושא, אם אתם משלבים אימוג'י – ודאו שהוא רלוונטי לתוכן (למשל 🛒 למבצע שופינג, או 🎉 למייל חגיגי).
  • אל תגזימו – אימוג'י אחד או שניים לכל היותר. מעבר לכך זה עשוי להיראות כהתחכמות.
  • זכרו לבדוק איך זה נראה בעברית: כשמשלבים טקסט RTL ואימוג'י, לעיתים הסדר יכול להתהפך. בצעו בדיקה לעצמכם לפני שליחה לרשימה.

תוכן ויזואלי ודינמי: קחו בחשבון הוספת אלמנטים כמו ספירה לאחור למבצע, גרפים/אינפוגרפיקות קטנות או אפילו וידאו מוקטן (GIF מונפש) שממחיש משהו. אלה דברים ששומרים את הקורא מעוניין ויכולים לדחוף אותו ללחוץ לעוד. אימייל 2025 לא חייב להיות רק טקסט ותמונה סטטית – מותר להיות יצירתיים!

טיפים יישומיים לשיווק במייל מוצלח (כן, החל מעכשיו ממש)

דיברנו על נתונים ומגמות, ועכשיו לחלק החשוב ביותר – מה אתם כמשווקים יכולים לעשות עם זה? הנה סיכום כמה טיפים פרקטיים ליישום מיידי בשיווק המייל שלכם:

  • נקו את הרשימה ושמרו על היגיינת נתונים – הסירו נמענים שאינם פעילים לאורך זמן. רשימה נקייה = נתונים מדויקים יותר ופחות "רעש" של נמענים שכבר לא מעוניינים זה ישפר את אחוזי הפתיחה ויגרום לספקי אימייל לראות אתכם כשולחים איכותיים ופחות סיכון לנחות ישירות בספאם.
  • בצעו פילוח וטרגוט חכם – חדלו עם התפוצה הגורפת. חלקו את הקהל לקבוצות בעלות מכנה משותף (תחומי עניין, שלב במשפך, מיקום גאוגרפי, שפה, וכו') והתאימו לכל פלח תוכן רלוונטי. דיוור מפולח יכול להניב הרבה יותר מכירות והשפעה מתפוצת One-Size-Fits-All. המשוואה היא רלוונטיות = עניין = הכנסה.
  • השתמשו באוטומציה והודעות טריגר – נצלו את הרגעים החשובים בחיי הלקוח: ברוכים הבאים, יום הולדת, נטישת עגלה, חזרה למלאי, וכד'. אימייל שנשלח בזמן הנכון עם המסר הנכון ממיר הרבה יותר טוב מכל ניוזלטר כללי. הגדירו תרחישי Automation במערכת הדיוור שלכם כדי לעבוד חכם יותר ולגרוף את ההכנסות גם כשאתם ישנים.
  • השקיעו בתוכן איכותי ובערך אמיתי – זכרו שהנמען הוא בן אדם עסוק. אם כבר הצלחתם לתפוס את תשומת לבו, ספקו לו תוכן שבאמת שווה את הזמן שלו. טיפים, תוכן לימודי, הטבה בלעדית, עדכון חשוב – תנו ערך בכל מייל. תוכן איכותי יוצר אמון לאורך זמן ויהפוך את הרשימה שלכם לנאמנה ופעילה יותר.
  • תזמון ותדירות נכונים – מצאו את הsweet spot בין להציף לבין להיעלם. בדקו באילו ימים ושעות יש לכם מעורבות שיא והתמקדו בהם. היו עקביים אבל אל תגזימו; למשל, עדיף אימייל שבועי קבוע ומעולה מתדירות יומיומית מעצבנת ללא תוכן חדש.
  • CTA ברור ומניע לפעולה – בכל אימייל תשאלו את עצמכם: מה אני רוצה שהנמען יעשה? הרשמה לוובינר? רכישת מוצר? קריאת פוסט? ודאו שיש כפתור או לינק בולט שמזמין אותו לעשות בדיוק את זה. בלי הנעה לפעולה ברורה, האימייל עלול לבזבז את כל הפתיחה וההקלקה שעמלתם להשיג.

ולסיום, אל תפחדו להתנסות. עולם האימייל משתנה ומתעדכן, ומה שעבד אתמול אולי פחות יעבוד מחר. A/B טסטינג הוא חברכם הטוב – בדקו גרסאות שונות של נושא, תוכן, עיצוב, וקראו את הנתונים כדי ללמוד מה עובד על הקהל הספציפי שלכם. ייתכן שהמנויים הישראלים שלכם יגיבו קצת אחרת מהמקובל בעולם – וזה בסדר גמור, כל עוד אתם עם האצבע על הדופק ומשתפרים בהתאם.

בשורה התחתונה: שיווק במייל ב-2025 הוא עדיין אחד מכלי הנשק החזקים בארסנל של המשווק הדיגיטלי. הנתונים מראים שאימייל מניב החזר השקעה אדיר, ומאפשר להגיע לקהל שלכם באופן ישיר, מדיד ומותאם אישית. התחרות על תשומת הלב בתיבת הדואר קשה – אבל עם תוכן נכון, פילוח חכם וקצת יצירתיות, המייל שלכם יכול להפוך לכוכב העל בתמהיל השיווקי. גם בשוק הישראלי, שבו הצרכנים מצפים לאותנטיות ולתועלת מוחשית, אימייל שנעשה נכון יכול לבנות קשר אמיתי עם הלקוחות ולהביא תוצאות עסיסיות. אז קדימה – תפסו כוס קפה, עברו שוב על הטיפים, ובנו את קמפיין האימייל הבא שלכם. 2025 יכולה להיות השנה שבה האימייל מרקטינג שלכם ימריא לגבהים חדשים. בהצלחה!

תמונה של מולטי מייל

מולטי מייל

מדריכים וטיפים מאת מומחי השיווק בדואר אלקטרוני של הבלוג מולטי מייל ומומחי אוטומציה מתקדמת ושיווק דיגיטלי אורחים

משהו לא ברור ? כתבו לנו ונסביר !

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מולטי ידע

הידעת ? מחקרים שנעשו מגלים כי משך זמן ממוצע לקריאת דיוור פרסומי הוא עד 11 שניות, אז לאחר שהצלחנו למשוך את הנמען לפתוח את הדיוור יש לנו כמה שניות בודדות כדי להעביר את המסר לכן חשוב מאוד לצמצם ולדייק תכנים ולהשתמש בקבצי gif / תמונות וסרטונים כדי להפוך את הדיוור למעניין

מולטי טיפ

דף נחיתה אמור להיות ממוקד ובשונה מאתר האינטרנט של העסק שלכם בו הלקוחות יכולים לעבור בין העמודים ולהנות משלל התוכן אותו אתם מציעים צריך דף הנחיתה למקד את הגולשים להשארת פרטים / רכישה מהירה. לכן, מבנה דף הנחיתה צריך לכלול מעט מאוד תוכן והרבה הנעה לפעולה !

אהבתם, היו חברים שתפו !
יכול לעזור לך גם !

איך לא להכנס לתיבת הספאם ?

מדוורים לגיטימיים רבים מתמודדים עם סיווג ספאם על הדיוורים שלהם מה שמוריד את אחוזי החשיפה וההמרה באחוזים ניכרים מאוד. אז איך לא להיות ספאמרים ? שני טיפים קצרים וקלים ליישום שיקטינו את הסיכוי לסיווג כספאם, (כמובן למי שאינו ספאמר באמת…)

למעבר למדריך »
השארו מעודכנים !

הצטרפו לקבלת מדריכים עצות וטיפים

ו…תצליחו יותר, באחריות !

יכול לעניין אותך גם

איך לא להכנס לתיבת הספאם ?

מדוורים לגיטימיים רבים מתמודדים עם סיווג ספאם על הדיוורים שלהם מה שמוריד את אחוזי החשיפה וההמרה באחוזים ניכרים מאוד. אז איך לא להיות ספאמרים ? שני טיפים קצרים וקלים ליישום שיקטינו את הסיכוי לסיווג כספאם, (כמובן למי שאינו ספאמר באמת…)

אין כמו לדבר : )

הכרות עם המערכת

מעוניינים לדעת עם המערכת מתאימה לדרישות שלכם ? השאירו פרטים :